Follow us

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

ΤΑΡΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ

Το πεπόνι είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα κι εμείς σου προτείνουμε τρεις πρωτότυπους τρόπους να το απολαύσεις.

Πεπόνι σε κρέμα λευκής σοκολάτας και σάλτσα γλυκού κρασιού

Υλικά

  • 10 λεπτές φέτες από πεπόνι (κατά προτίμηση αργίτικο)
  • 250 γρ σοκολάτα λευκή
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
  • ¾ φλ. γλυκό κρασί (π.χ. Σάμος)
  • 1 κ.γ κορνφλάουρ

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το κρασί και το κορνφλάουρ σε κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει ελαφρά.
  2. Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη με το μίξερ.
  3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
  4. Αφήνουμε να χλιάνει λίγο και την ανακατεύουμε με τη 1 κ.σ τζίντζερ.
  5. Τη μοιράζουμε σε ρηχά, πλατιά, γιάλινα μπολάκια.
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  7. Απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.
  8. Στολίζουμε με τις φέτες του πεπονιού κομμένες στη μέση.
  9. Ρίχνουμε επάνω λίγη από τη σάλτσα του κρασιού και λίγο τριμμένο τζίντζερ.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

Υλικά

  • 1 πεπόνι (περίπου 1 κιλό)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χυμό από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κομματάκι καθαρισμένο τζίντζερ (περίπου 4 εκ.)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια, το κόβουμε σε καρεδάκια και το πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το λεμόνι και τη ζάχαρη άχνη.
  2. Τρίβουμε το τζίντζερ στον ψιλό τρίφτη και το προσθέτουμε στο πεπόνι. Ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  4. Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα.
  5. Βγάζουμε το σορμπέ από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στο μπολ όπου χτυπήσαμε τη μαρέγκα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Βάζουμε πάλι στο μεταλλικό σκεύος το σορμπέ και το επιστρέφουμε στην κατάψυξη. Για δύο ακόμα φορές, ανά 1 ώρα, βγάζουμε το σορμπέ και το αφρατεύουμε με το μίξερ χειρός. Έτσι, θα αποκτήσει τέλεια, λεία υφή, χωρίς κρυσταλλάκια.

Τάρτες Σφολιάτας με Δροσερή Κρέμα Πεπόνι

Υλικά

για 12 τάρτες

Για τις βάσεις

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αυγό

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 500 γρ. ψίχα πεπονιού
  • 6 αυγά
  • 150 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη

Για το γαρνίρισμα

  • 1 πεπόνι
  • 150 ml γλυκό κρασί
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • κλωναράκια φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση

  1. Ανοίξτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αλείψτε το με το αυγό ελαφρά χτυπημένο και ακουμπήστε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πατήστε με τα χέρια σας για να κολλήσει.
  2. Κόψτε σε 12 μέρη. Χαράξτε κάθε μέρος περιμετρικά στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα πλαίσιο. Χαράξτε τη σφολιάτα στο εσωτερικό του πλαισίου διαγώνια.
  3. Βάλτε τα κομμάτια της σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Αλείψτε την επιφάνεια με αυγό και ψήστε τα στους 175°C για 30'. Αφού κρυώσουν, πατήστε το εσωτερικό τους για να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα για την κρέμα.
  4. Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε το γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίξτε στο μείγμα λίγο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Ρίξτε όλο το γάλα, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  5. Προσθέστε τη ψίχα του πεπονιού πολτοποιημένη και τη βανίλια και αφήστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει. Κατεβάστε από την εστία και αφήστε τη να κρυώσει.
  6. Για να ετοιμάσετε το γαρνίρισμα, βγάλτε με ένα κουτάλι παριζιέν μπάλες από την ψίχα του πεπονιού. Βάλτε το γλυκό κρασί με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση για 4'-5', κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Ρίξτε στο σιρόπι τις μπάλες του πεπονιού και αφήστε τις για λίγες ώρες στο ψυγείο.
  7. Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, μοιράστε με ένα κορνέ την κρέμα στις ψημένες βάσεις σφολιάτας και γαρνίρετε με τις μπάλες πεπονιού. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα.

* Rice bowls για απόλαυση χωρίς ενοχές

Επίσης...

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Περισσότερα από

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.