Τα corn dogs είναι ένα κλασικό αμερικάνικο street food που έχει αγαπηθεί παγκοσμίως — τραγανή κρούστα από καλαμποκίσιο κουρκούτι και ζουμερό λουκάνικο στο εσωτερικό. Φτιάξτε τα στο σπίτι εύκολα και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους. Σερβίρονται τέλεια με μουστάρδα, κέτσαπ ή πικάντικη μαγιονέζα.
Υλικά:
Για τα corn dogs (περίπου 8 τεμάχια):
-
8 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης ή κοκτέιλ
-
8 ξυλάκια για σουβλάκια
-
1 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού (cornmeal ή σιμιγδάλι καλαμποκιού)
-
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 αυγό
-
1 φλιτζάνι γάλα (ή λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί)
-
1 πρέζα αλάτι
-
Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
-
Προετοιμασία λουκάνικων:
-
Στεγνώστε καλά τα λουκάνικα με χαρτί κουζίνας.
-
Περάστε τα λουκάνικα στα ξυλάκια και αφήστε τα στην άκρη.
-
-
Ετοιμασία κουρκουτιού:
-
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι καλαμποκιού, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
-
Προσθέστε το αυγό και σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε έναν παχύρρευστο χυλό (σαν της τηγανίτας).
-
Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμα γάλα.
-
-
Τηγάνισμα:
-
Ζεστάνετε άφθονο λάδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι στους 170–180°C.
-
Βουτήξτε κάθε λουκάνικο στο κουρκούτι μέχρι να καλυφθεί εντελώς και αμέσως τοποθετήστε το προσεκτικά στο καυτό λάδι.
-
Τηγανίστε για 3–4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
-
Αφαιρέστε και τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας.
-