Τι πιο δροσιστικό και απολαυστικό από ένα σπιτικό παγωτό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού; Με απλά υλικά και χωρίς παγωτομηχανή, μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικές γεύσεις στην κουζίνα σου — και το καλύτερο; Υπάρχουν επιλογές για όλους, ακόμα και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.
1. Κλασικό παγωτό βανίλια (χωρίς παγωτομηχανή)
Υλικά:
-
500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
400 ml ζαχαρούχο γάλα
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
-
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
-
Πρόσθεσε το ζαχαρούχο και τη βανίλια. Ανακάτεψε απαλά.
-
Ρίξε το μείγμα σε δοχείο και βάλε στην κατάψυξη για 6 ώρες ή όλη νύχτα.
-
Βγάλτο 10 λεπτά πριν το σερβίρεις.

2. Παγωτό σοκολάτα με κακάο
Υλικά:
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
4 κ.σ. κακάο άγλυκο
-
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση:
-
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος.
-
Πρόσθεσε το ζαχαρούχο και το κακάο.
-
Ανακάτεψε απαλά και βάλε την λιωμένη κουβερτούρα.
-
Κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
3. Vegan παγωτό καρύδας & μάνγκο
Υλικά:
-
2 κονσέρβες γάλα καρύδας (πλήρες)
-
2 ώριμα μάνγκο (ή 1 φλιτζάνι πουρέ)
-
2-3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι vegan
-
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
-
Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
-
Ρίξε σε δοχείο και βάλε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες.
-
Ανακάτευε κάθε ώρα για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

4. Παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη)
Υλικά:
-
4 ώριμες μπανάνες (κατεψυγμένες)
-
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
-
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-
Βάλε τις κατεψυγμένες μπανάνες στο μπλέντερ.
-
Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και την κανέλα.
-
Χτύπα μέχρι να γίνει παγωμένο και κρεμώδες.
-
Σέρβιρε αμέσως ή κατάψυξε για πιο σφιχτό αποτέλεσμα.