Follow us

Ριζότο με θαλασσινά για καλοκαιρινά τραπέζια

Δοκίμασε τη συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο πιάτο σου.

Το ριζότο με θαλασσινά είναι μια κλασική ιταλική συνταγή που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του ρυζιού με τη φρεσκάδα και τη γεύση της θάλασσας. Εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για καλοκαιρινό γεύμα ή δείπνο.

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο (risotto)

  • 300 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (για παράδειγμα γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια)

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ψαριού (ζεστό)

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • Χυμό από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία θαλασσινών: Αν χρησιμοποιείς φρέσκα θαλασσινά, καθάρισέ τα καλά. Σε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, σοτάρισε τα θαλασσινά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαίρεσέ τα και κράτα τα ζεστά.

  2. Σοτάρισμα λαχανικών: Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζέστανε 2 κουταλιές ελαιόλαδο με το βούτυρο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3-4 λεπτά.

  3. Μαγείρεμα ρυζιού: Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε καλά για 2 λεπτά ώστε να "γυαλίσει” και να απορροφήσει τα αρώματα.

  4. Σβήσιμο με κρασί: Ρίξε το λευκό κρασί και άσε το να εξατμιστεί σχεδόν τελείως, ανακατεύοντας.

  5. Προσθήκη ζωμού: Άρχισε να προσθέτεις τον ζεστό ζωμό σταδιακά, μία κουτάλα τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε την επόμενη κουτάλα ζωμού μόλις απορροφηθεί η προηγούμενη. Συνολικός χρόνος μαγειρέματος περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες αλλά να κρατάει λίγο στο δόντι.

  6. Τελικές πινελιές: Πρόσθεσε τα θαλασσινά, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε απαλά και άφησε για 1-2 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

  7. Σερβίρισμα: Σέρβιρε αμέσως, με λίγο έξτρα παρμεζάνα και φρέσκο μαϊντανό από πάνω.

Επίσης...

Καλωσορίσατε στον κόσμο των γεύσεων του Oktoberfest

Ανακαλύψτε τις αυθεντικές γεύσεις του Oktoberfest και φέρτε τη μαγεία της Γερμανίας στο τραπέζι σας.

Βαρέθηκες τη μηλόπιτα; Δες τρεις εναλλακτικές

Αγαπάμε μηλόπιτα, αλλά δεν είναι το μόνο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Μαγειρεύουμε ζουμερό κοτόπουλο

Στο επόμενο τραπέζι μας, ας απολαύσουμε ζεστό, ζουμερό κοτόπουλο με αρωματικές νότες λεμονιού και μεσογειακές γεύσεις, συντροφιά με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Χρυσό φθινοπωρινό ριζότο με κολοκύθα και κάστανα

Καθώς οι πρώτες φθινοπωρινές νύχτες φέρνουν δροσιά και ζεστές μυρωδιές στην κουζίνα, αυτό το κρεμώδες ριζότο με κολοκύθα και κάστανα αγκαλιάζει τις αισθήσεις με γεύσεις που θυμίζουν χρυσά φύλλα και ζεστή θαλπωρή.

Το καλύτερο brunch το φτιάχνεις εσύ!

Δες εντός πώς θα φτιάξεις ομελέτα, τοστ αβοκάντο κι ένα υπέροχο smoothie.

Φιλαράκια: 10 συνταγές κατευθείαν από την σειρά που μπορείς να δοκιμάσεις

Από το cheesecake που κυνηγάει η Ρέιτσελ και ο Τσάντλερ μέχρι και τα (πολλά) σάντουιτς του Τζόι, η σειρά μας έχει χαρίσει ωραίες γευστικές στιγμές.

Σπιτικά tacos: Η Αμερικάνικη γεύση στο σπίτι σου

Τα tacos είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι, με λίγα υλικά και πολύ γεύση.

Ψήνεσαι για εύκολα γλυκά με κανέλα;

Δες εντός τις τρεις προτάσεις μας: ρολάκια, κουλουράκια και κέικ.

3 λαχταριστές τυρένιες συνταγές

Η απόλαυση είναι εγγυημένη όταν μπλέκονται στη συνταγή λαχταριστά λιωμένα τυριά.

Φτιάχνουμε cinnamon rolls με γλάσο βανίλιας

Τα cinnamon rolls είναι η τέλεια συντροφιά για το πρωινό ή το απογευματινό τσάι, γεμάτα ζεστή κανέλα και αρωματικό γλάσο.

3 ωραίες συνταγές με μελιτζάνες

Θρεπτική και γλυκιά, η μελιτζάνα απογειώνει τις προτάσεις που θα βρείτε εντός.

Γλυκά με δαμάσκηνα ίσον νόστιμη επιτυχία

Δοκίμασε το υπέροχο φρούτο σε τρεις συνταγές που θα βρεις εντός.