
Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση και η καλή είδηση είναι πως δεν χρειάζεται να έχετε παγωτομηχανή ή εξειδικευμένο εξοπλισμό για να το φτιάξετε στο σπίτι. Με απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κρεμώδες, γευστικό παγωτό που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
-
1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
-
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (καλά παγωμένη)
-
1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Προαιρετικά για γεύσεις:
-
Κακάο (2-3 κ.σ. για σοκολατένιο παγωτό)
-
Τριμμένη σοκολάτα, μπισκότα, καραμέλα, φρούτα, ξηροί καρποί κ.ά.
Εκτέλεση:
-
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί (προσοχή να μην την παραχτυπήσετε και κόψει).
-
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Προσθέτουμε έξτρα υλικά της επιλογής μας (αν θέλουμε). Για παράδειγμα:
-
2 κ.σ. κακάο για σοκολάτα
-
Τριμμένα μπισκότα Oreo για cookies & cream
-
Ψιλοκομμένο μάνγκο ή φράουλες για φρουτένια γεύση
-
-
Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη (κατά προτίμηση μεταλλικό ή γυάλινο).
-
Σκεπάζουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.
-
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός ψυγείου για να μαλακώσει ελαφρώς και να σερβίρεται πιο εύκολα.