Αφού τα Taco Bell έφτασαν στην Αθήνα, γιατί να μην δοκιμάσουμε να φτιάξουμε στο σπίτι μια από τις πιο κλασικές συνταγές τους; Τα crunchy tacos με μοσχαρίσιο κιμά, τυρί και φρέσκα λαχανικά είναι εύκολα, νόστιμα και τέλεια για βραδιές με φίλους.
Υλικά (για 6 tacos)
-
6 τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού (ή σκληρά taco shells, βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ)
-
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. νερό ή ζωμός
-
1 φλ. τριμμένο τυρί cheddar ή μείγμα cheddar–gouda
-
1 φλ. ψιλοκομμένο iceberg ή μαρούλι
-
1 ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
Για το μείγμα καρυκευμάτων (taco seasoning mix):
-
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
-
1/2 κ.γ. κύμινο
-
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
-
1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
-
1/4 κ.γ. τσίλι (ή παραπάνω αν θες καυτερό)
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σοτάρισμα κιμά: Σε τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο, ρίχνεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, και μετά τον κιμά. Σπάσε τον με κουτάλα και ψήσε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
-
Καρυκεύματα: Ρίξε το μείγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το νερό ή τον ζωμό και χαμήλωσε τη φωτιά. Άσε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει (8–10 λεπτά).
-
Γέμισμα: Ζέστανε ελαφρά τα taco shells στον φούρνο (2–3 λεπτά στους 180°C). Γέμισε πρώτα με τον κιμά, μετά μαρούλι, ντομάτα, και τέλος τυρί.
-
Extra σάλτσες (προαιρετικά): sour cream, guacamole.