Follow us

Suzi Tros, το επιτυχημένο εστιατόριο μίας Ελληνίδας στο Λονδίνο

SUZI TROS ΛΟΝΔΙΝΟ

Αν υπάρχει ένα αναφαίρετο δικαίωμα στην περίοδο του Covid-19 αυτό είναι η ελπίδα όλων σε καλύτερες ημέρες. Τόσο τα όνειρα όσο και τα πλάνα - ακόμα κι αν αυτά πρόκειται να είναι πλέον πιο ελαστικά - λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη για να προχωρήσει κάθε άνθρωπος. Μπορεί το τοπίο των ταξιδιών και των μετακινήσεων να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά δεν σας εμποδίζει κανείς από το να σκεφτείτε τον επόμενο προορισμό και να φτιάξετε τη wishlist σας.

Το Suzi Tros είναι ένα κομψό ελληνικό μπιστρό στο Λονδίνο - δημιούργημα της Χριστίνας Μουράτογλου και του συζύγου της Addrien Carre - που συστήνει στους Βρετανούς τη μεσογειακή κουζίνα και δη τις κλασικές ελληνικές γεύσεις. Το εστιατόριο οφείλει το όνομά του στην ταινία Η Παριζιάνα, όπου η Ρένα Βλαχοπούλου ως μαντάμ Πελαζί λέει σε μία πελάτισσά της "Σούζι τρως. Και τρως και ψεύδεσαι". Η ατάκα πέρασε από τον ελληνικό κινηματογράφο στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα όπως άλλωστε έχει γίνει και με την παραδοσιακή κουζίνα που επανεφευρίσκει τον εαυτό της και κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο.

Το μενού του Suzi Tros είναι σχεδιασμένο ώστε τα πιάτα να μοιράζονται στα τραπέζια, ακολουθώντας τη λογική των μεζέδων και υπακούοντας στη φιλοσοφία των ελληνικών τραπεζιών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην προέλευση των προϊόντων, καθώς οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να επιλέγουν φρέσκα και εποχικά τρόφιμα, καθώς επίσης και από βιώσιμες παράγωγες.

Μέχρι να ταξιδέψετε ξανά, γνωρίστε το επιτυχημένο εγχείρημα μιας Ελληνίδας στο Λονδίνο.

Suzi Tros, το επιτυχημένο εστιατόριο μίας Ελληνίδας στο Λονδίνο

Μεσογειακές γεύσεις σε έναν προσεγμένο χώρο.

Suzi Tros

Προσοχή στη λεπτομέρεια.

Suzi Tros

Η θάλασσα στο πιάτο.

Suzi Tros

Η απλότητα στη γεύση μέσα από ποιοτικά υλικά.

Suzi Tros

Καρέκλες που παραπέμπουν σε καφενείο.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμο χούμους

Δοκίμασε να φτιάξεις τις τρεις παραλλαγές του υπέροχου ντιπ τις οποίες θα βρεις εντός.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 νηστίσιμες και νόστιμες συνταγές με ρύζι

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός.

Στη νηστεία πάει... ο αρακάς

Δοκιμάστε τις τρεις νόστιμες νηστίσιμες συνταγές με αρακά που θα βρείτε εντός.

Ο μπακαλιάρος της παράδοσης

Μέσα από τις παραδοσιακές συνταγές ο μπακαλιάρος παραμένει ένα αγαπημένο πιάτο που αναδεικνύει τη γευστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που έχει πολλές παραλλαγές, και κάθε περιοχή την προσαρμόζει με τα δικά της υλικά.

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος, αγαπημένος πρωταγωνιστής της ελληνικής κουζίνας, αποκτά νέα διάσταση μέσα από ευφάνταστες συνταγές που παντρεύουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

Όχι άλλες βαρετές φακές!

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με φακές που ίσως δεν τις είχατε σκεφτεί.

Νηστίσιμα ορεκτικά για τις λιγούρες της Σαρακοστής

Δοκίμασε αυτές τις τρεις γρήγορες συνταγές για ωραίους νηστίσιμους μεζέδες.