Follow us

Καλαμαράκια με θυμάρι, σκόρδο και λεμόνι

Καλωσορίζουμε τη χρυσή ώρα της Μεσογείου με ένα «ευ χαλαρώνειν» party, γάντι στο «έξω καρδιά» ταμπεραμέντο της. Μεζέδες, ήθη, IifestyIe, συμπεριφορές, αγγίγματα - πετάξτε τα ρολόγια, n ζωή είναι ωραία!

Καλαμαράκια με θυμάρι, σκόρδο και λεμόνι

Υλικά

12 μικρά καλαμαράκια
1/3 του φλιτζ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. λάδι
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε στη μέση. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι, και περιχύνουμε τα καλαμαράκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 1/2 ώρα, και ύστερα τα ψήνουμε στο τηγάνι n στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή με τηγανητές πατάτες.

Επίσης...

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Περισσότερα από

Φαγητό

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.