Υλικά (για 6 άτομα)
800 γρ. τρυφερό μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε φέτες ίσου πάχους
700 γρ. κεράσια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτά φετάκια
1 κ.κ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ.τσ. ξίδι από σέρι (ή εκλεκτό ξίδι από κρασί)
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε τα κεράσια, πλυμένα. Τα αφήνουμε να βράσουν γύρω στα 7-8 λεπτά, τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με το ροζ πιπέρι. Προσθέτουμε τα κεράσια και αφήνουμε να ψηθούν για 1 λεπτό ανακατεύοντας προσεκτικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα κεράσια και τα κρατάμε σε βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί και να μείνει μια σάλτσα με υφή σιροπιού. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα κεράσια, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα διατηρούμε ζεστά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε άλλο τηγάνι και ψήνουμε τις αλατισμένες φέτες συκωτιού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος. Σερβίρουμε το συκώτι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζοντας με τη σάλτσα.