Follow us

Σολομός ψητός με μαρούλι και βινεγκρέτ από φρούτα του πάθους (του Μιχάλη Νουρλόγλου)

Σολομός ψητός με μαρούλι και βινεγκρέτ από φρούτα του πάθους (του Μιχάλη Νουρλόγλου)

Υλικά για δυο άτομα

Δυο φιλέτα σολομού 200γρ το κάθε ένα
20 φύλλα μαρουλιού
για τη βινεγκρέτ
Σάρκα από 2 φρούτα του πάθους
50γρ ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ένα lime
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Φτιάχνουμε την βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και σουρώνοντας μετά με μια ψιλή σήτα. Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις δυο πλευρές. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 5-6 λεπτά. Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε τα φύλλα από το μαρούλι. Μαλακώνουμε για λίγο τα φύλλα του μαρουλιού και τα μοιράζουμε σε δυο βαθιά πιάτα μαζί με την βινεγκρέτ. Από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του σολομού και σερβίρουμε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.