Follow us

Ηπειρώτικη συκωταριά φρικασέ

Ηπειρώτικη συκωταριά φρικασέ

Υλικά

1 κεφαλάκι (για το ζωμό)
120 γρ. βούτυρο γάλακτος
3 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 συκωταριές αρνίσιες
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
6-7 μαρούλια (ανάλογα με το μέγεθος τους)
3 αβγά
2 λεμόνια

Παρασκευή

Βράζουμε το κεφαλάκι για να πάρουμε το ζωμό του. Ζεματάμε τις συκωταριές, τις αφήνουμε να στραγγίζουν στο σουρωτήρι και τις ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε 100 γρ βούτυρο και σοτάρουμε τη συκωταριά και στη συνέχεια τη σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό από το κεφαλάκι και 1-2 κουταλιές επιπλέον βούτυρο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα 7-8 λεπτά. Δοκιμάζουμε και όταν δούμε πως το φαγητό έχει βράσει σε ικανοποιητικό βαθμό, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι σε αβγολέμονο, προσθέτουμε, κουταλιά-κουταλιά, ζωμό στο αβγολέμονο και αβγοκόβουμε το φαγητό.

Θ.Τ.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.