Κάθε χρόνο μετά τις γιορτές - και τώρα μιλάμε για το Πάσχα- βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σωρό φαγητά που περίσσεψαν, αλλά και «γεμάτοι» επειδή ξεφύγαμε από το διατροφικό μας μέτρο κι από τις τύψεις γιατί το επιτρέψαμε να συμβεί. Όσο μας καταλαμβάνουν αυτού του είδους οι σκέψεις μας φαίνεται σχεδόν αδιανόητο να διαχειριστούμε τα υπολείμματα της γιορτής που περιμένουν στο ψυγείο μας. Υπάρχουν όμως δεκάδες λύσεις να αξιοποιήσει κανείς το αρνί που περίσσεψε, τα αβγά που δεν φαγώθηκαν, μέχρι και τις σαλάτες ή όλα εκείνα τα τσουρέκια... Οι συνταγές που ακολουθούν δεν προορίζονται απαραίτητα για την επόμενη μέρα του Πάσχα. Μπορούμε άνετα να κρατήσουμε το αρνί στο ψυγείο και να το «επεξεργαστούμε» κάποιες μέρες μετά.