Follow us

Ο αρακάς της άνοιξης

Ο φρέσκος αρακάς είναι στην εποχή του και δεν τον χάνουμε με τίποτα.

Ο αρακάς της άνοιξης

Ακόμα κι αν μας βάζει στη διαδικασία να τον καθαρίσουμε. Αν σας μπερδεύει το διπλό όνομα αρακάς -μπιζέλι, ξεκαθαρίζουμε ότι πρόκειται για το ίδιο πράγμα, μόνο που μπιζέλι συνήθως αποκαλούμε το αποξηραμένο φασολάκι της μπιζελιάς ενώ αρακά το φρέσκο. Διαλέγουμε τα φασολάκια του αρακά σε λαμπερό πράσινο χρώμα, σφιχτά, γυαλιστερά και τρυφερά, και όσο γίνεται πιο νεαρά. Αποφεύγουμε τα μαλακά, τα τραυματισμένα, αυτά που έχουν κηλίδες ή έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν. Αν είναι το λουβί πραγματικά νεαρό και τρυφερό, ρίχνουμε κι από αυτό στην κατσαρόλα μας, αφού αφαιρέσουμε τις κλωστούλες του. Σκέτος, στο κλασικό ελληνικό λαδερό με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο ή μάραθο, λίγους κύβους πατάτας και λίγες ροδέλες καρότου, κάνει ένα γλυκύτατο ανοιξιάτικο φαγητό. Σε συνδυασμό με αγκινάρες και κουκιά δίνει πάλι νόστιμα, μυρωδάτα λαδερά, που χαρακτηρίζουν την ελληνική κουζίνα της εποχής. Συνδυάζεται με τρυφερά κρέατα, σαν το κατσικάκι ή το αρνάκι με ντομάτα στην κατσαρόλα, με κοτόπουλο, γίνεται νοστιμότατος πουρές που θα συνοδέψει ένα πιάτο μας, πρωτότυπη σούπα, μπαίνει σε ριζότο αλλά και σε ζυμαρικά. Αν βρείτε πολύ μικρό αρακά μπορείτε να τον χαρείτε και ωμό, μέσα σε πράσινη σαλάτα. Όλη η προσοχή σας όμως, θα είναι στο μαγείρεμα. Όσο πιο τρυφερός, τόσο λιγότερη ώρα απαιτεί. Αν πρόκειται να τον προσθέσετε σε κρέας μαγειρευτό θα το κάνετε τα τελευταία 15'-20'.

Updated: 30/03/22
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 15/05/14

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.