
Υλικά
υλικά για 8 φορμάκια σουφλέ
250 γρ. αρακά φρέσκο, καθαρισμένο
2 αβγά
8 φετάκια λεπτά καπνιστή πανσέτα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
μερικά φύλλα δυόσμου
αλάτι, πιπέρι
8 φορμάκια σουφλέ ατομικά
παρασκευή
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει.
Τον στραγγίζουμε καλά και τον κάνουμε πουρέ στο μπλέντερ.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον πουρέ του αρακά με την κρέμα γάλακτος, τα αβγά χτυπημένα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στα βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνουμε περίπου 30' ελέγχοντας με τη λάμα ενός μαχαιριού το ψήσιμο.
Εν τω μεταξύ, ψήνουμε την πανσέτα σε αντικολλητικό τηγάνι σκέτη, μέχρι να γίνει απολύτως τραγανή.
Ξεφορμάρουμε το σουφλέ σε πιάτα και στολίζουμε με ένα φετάκι τραγανή πανσέτα το καθένα.