Follow us

Αναβίωση Βυζαντινών γεύσεων

Το Σάββατο 15/01 και ώρα 21:00 η πειραματική αρχαιολόγος-ερευνήτρια της Ιστορίας της Ελληνικής Διατροφής (www.historyofgreekfood.

Αναβίωση Βυζαντινών γεύσεων

org ), Μαριάννα Καβρουλάκη, εμπνεύστρια και συνδιοργανώτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας (Κρήτη), ρίχνει ματιές στα τραπέζια των πλούσιων και των φτωχών της εποχής των Κομνηνών. Το δείπνο ξεκινά με ένα ποτήρι κονδίτο φτιαγμένο με κρασί και διάφορα μπαχαρικά, και ακολουθούν κουνέλι κρασάτο καρυκευμένο με πιπέρι και ναρδόσταχυ, χοιρινό με οινόμελι, σιλιγνίτη άρτο φτιαγμένο με αλεύρι κοσκινισμένο με μεταξωτό κόσκινο αλλά και φάβα από μαυρομάτικα φασόλια, ελιές με σινάπι, κάππαρη με οξύμελι, αντίδια με ελαιόγαρο, πίτες ψημένες σε καυτή πλάκα και πολλά άλλα. Το δείπνο θα κλείσει με ρυζόγαλο, γλυκό κυδώνι και σερμπέτι με γάλα αμυγδάλων. Συμμετοχή 21Ε : (κόστος φαγητού για μέλη και φίλους). Απαραίτητη και η τηλεφωνική κράτηση στο club Εύμαρος 2106207824. (10:00 - 14:00 κ 18:00 - 21:00 Σάββατο 11:00 - 15:00)

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…