Follow us

Ρύζι με ρόδι και σαφράν

Ρύζι με ρόδι και σαφράν

Yλικά για 4 άτομα

1 1/2 φλ.τσ. ρύζι μπασμάτι
3/4 φλ.τσ. σπόροι ροδιού
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκ. σκόρδου λυωμένη
2 1/2 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
9-10 κλωστές σαφράν
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και όταν κάψουν προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και ν' αρχίσει ελαφρά να μυρίζει. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ζωμό βάζοντας μέσα το σαφράν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, για 2'. Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο μέχρι να πιει τα υγρά (περίπου 16'). Αν ο ζωμός δεν είναι ήδη αλμυρός, προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφρατεύουμε το ρύζι με το πιρούνι. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθό αλατιού (αφού δοκιμάσουμε την αλμύρα του ρυζιού), τους σπόρους του ροδιού, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.