Yλικά για 4 άτομα
1 1/2 φλ.τσ. ρύζι μπασμάτι
3/4 φλ.τσ. σπόροι ροδιού
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκ. σκόρδου λυωμένη
2 1/2 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
9-10 κλωστές σαφράν
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και όταν κάψουν προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και ν' αρχίσει ελαφρά να μυρίζει. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ζωμό βάζοντας μέσα το σαφράν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, για 2'. Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο μέχρι να πιει τα υγρά (περίπου 16'). Αν ο ζωμός δεν είναι ήδη αλμυρός, προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφρατεύουμε το ρύζι με το πιρούνι. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθό αλατιού (αφού δοκιμάσουμε την αλμύρα του ρυζιού), τους σπόρους του ροδιού, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό.