Follow us

Κουνέλι με κάστανα

Κουνέλι με κάστανα

Υλικά για 4 άτομα

1 μεγάλο κουνέλι, περ. 15.00 γρ. κομμένο σε μερίδες
600 γρ. κάστανα
3 ντομάτες ώριμες (ή 1 κουτί κονκασέ)
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
150 ml λευκό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε να μισοβράσουν (να διατηρούνται αρκετά σκληρά). Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια. Ζεματίζουμε για 1' τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια, σαν κονκασέ. Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC. Σε μεγάλη κατσαρόλα (ή σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε λίγα λεπτά ακόμα, σε χαμηλότερη φωτιά, ανακατεύοντας να μην αρπάξει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 3' να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 20'. Κατόπιν, προσθέτουμε τα κάστανα και μεταφέρουμε το φαγητό στον φούρνο. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα κάστανα, περίπου 40'. Σερβίρουμε με ρύζι λευκό ή με πράσα/μπρόκολο/σπανάκι σωταρισμένα με βούτυρο.

Επίσης...

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.