Follow us

Μεξικάνικη πικάντικη φασολάδα

Μεξικάνικη πικάντικη φασολάδα

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. κόκκινα φασόλια, μουσκεμένα αποβραδίς
1 κουτί ντοματίνια στο χυμό τους
1 μέτρια πατάτα ή γλυκοπατάτα σε κύβους
1 καρότο σε φετάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ζαράκια
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κόκκινη στρογγυλη πιπεριά σε λωρίδες
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (ή 2 ξερές πιπερίτσες τσίλι τριμμένες)
1 κ.γ. κίμινο σε σπόρους
5-6 κόκκους πιπεριού
αλάτι, πιπέρι
300 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2/3 του ελαιολάδου και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά κρεμμύδια, πιπεριές, καρότα, σκόρδο, για 4'-5'. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για 1' και ρίχνουμε τα στραγγισμένα φασόλια με τον ζωμό ή το νερό και τη ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40'. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πατάτες, αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα φασόλια. Αν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον ωμό αγουρέλαιο στα πιάτα.
Σημ. προσαρμόζουμε την ποσότητα του τσίλι ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλουμε τη σούπα.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.