Follow us

Μοντέρνα όσπρια για κρύα βράδια

Μοντέρνα όσπρια για κρύα βράδια

Τα όσπρια είναι από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα. Γίνονται με πολλούς τρόπους, παντρεύονται με πολλά υλικά και ικανοποιούν κάθε γούστο, από το πιο κλασικό μέχρι το πιο προχωρημένο. Βασικός παράγων επιτυχίας, βέβαια, η καλή πρώτη ύλη. Είναι ένας λόγος να αγοράζουμε συσκευασμένα και επώνυμα, εκτός αν είμαστε βέβαιοι για την προέλευση των "χύμα". Το άλλο που πρέπει να προσέξουμε είναι να είναι ελληνικά. Τα προτιμάμε, αν μη τι άλλο, γιατί είναι πιο νόστιμα, μερικά, μάλιστα, μοναδικά στο είδος τους. Οι τρόποι παρασκευής ποικίλλουν. Σούπες, κατσαρόλα, φούρνος όλα παίζουν, σε ελληνικές ή ξενόφερτες συνταγές, που έχουν το ενδιαφέρον τους. Προτιμήστε να τα συνδυάσετε αυτή την εποχή (Μάρτης) με αρωματικά χόρτα, που είναι στο φόρτε τους. Το άλλο χαρακτηριστικό τους είναι ότι αντικαθιστούν το κρέας γιατί είναι θρεπτικά και χορταστικά, άρα αποτελούν ιδανικό σαρακοστιανό πιάτο. Οι συνταγές που προτείνουμε παρακάτω είναι χορτοφαγικές ή νηστίσιμες, όπως το προτιμάτε.

Updated: 20/01/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 26/02/15

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.