Follow us

Πέστροφες, οι νοστιμούλες του γλυκού νερού

Πέστροφες, οι νοστιμούλες του γλυκού νερού

Δεν τις προτιμούν πολλοί τις πέστροφες. Ίσως, επειδή γενικά τα ψάρια του γλυκού νερού μας ξενίζουν, αφού οι περισσότεροι θεωρούμε «πραγματικά», βρώσιμα ψάρια, τα ψάρια της θάλασσας. Ίσως να παίζει ρόλο και το ότι οι πέστροφες που φθάνουν στα ψαράδικα, είναι του ιχθυοτροφείου. Και πάλι όμως, μήπως και οι τσιπούρες, που πωλούνται σε προσιτή τιμή, του ιχθυοτροφείου δεν είναι; Άρα ο λόγος που δεν έρχονται συχνά στο τραπέζι μας, είναι η προέλευσή τους από τα γλυκά νερά. Ας τον ξεπεράσουμε όμως, διότι οι πέστροφες έχουν αφράτη, νόστιμη σάρκα, πολλά καλά λιπαρά (ω –3 λιπαρά οξέα) πωλούνται σε καλή τιμή και μαγειρεύονται με ένα σωρό τρόπους, δίνοντας πιάτα κατάλληλα τόσο για το καθημερινό τραπέζι, όσο και μια πιο καλή περίσταση.
Μυστικά πολλά για ένα επιτυχημένο μαγείρεμα, οι πέστροφες δεν έχουν. Απλώς, θα τις φέρουμε στα ελληνικά γευστικά μέτρα, με ένα δυο κολπάκια και σιγά –σιγά θα τις βάλουμε στη μαγειρική μας ατζέντα, χωρίς να το καταλάβουμε.
-Ταιριάζουν πολύ καλά με όλα τα αρωματικά βότανα, το σκόρδο και το λεμόνι και τις ωφελεί, γενικά, αν τις αλείψουμε με χυμό λεμονιού πριν τις μαγειρέψουμε (και με όποιον τρόπο κι αν τις μαγειρέψουμε), επειδή έτσι σπάει η λιπαρότητα.
-Αν χαράξουμε το δέρμα τους, θα ψηθούν πιο γρήγορα. Άλλωστε, είναι αρκετά σκληρό και μόνο στην περίπτωση που τις κάνουμε πανέ (που γίνεται τραγανό) έχει γευστικό ενδιαφέρον.
-Είναι προτιμότερο να τις ψήνουμε στο φούρνο ή τη σχάρα, παρά να τις τηγανίζουμε και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο ή κάποιο σπορέλαιο αντί για βούτυρο, στην περίπτωση που είναι απαραίτητη κάποια λιπαρή ουσία –είπαμε πως είναι λιπαρό ψάρι.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.