Υλικά
Υλικά
4 μεγάλες πέστροφες (250 -300 γρ.)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
400 γρ. μπαγιάτικο λευκό ψωμί
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες, αφαιρούμε το κεφάλι, τις αλατίζουμε, χαράζουμε το δέρμα λοξά 2-3 φορές, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζουμε σε νερό.
Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε να ομοιογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.
Βγάζουμε τις πέστροφες από το ψυγείο και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε μια –μια τις πέστροφες σε ένα ρηχό πιάτο και γεμίζουμε την κοιλιά τους με τη γέμιση του ψωμιού.
Τις δένουμε γύρω –γύρω με λευκή κλωστή για να μην φύγει η γέμιση.
Στρώνουμε με λαδόκολα ένα ταψί, αραδιάζουμε τις πέστροφες και τις ψήνουμε γύρω στα 10 –15 λεπτά, γυρίζοντάς τις μια φορά. Σερβίρουμε μια πράσινη σαλάτα.
A.T.