
Είναι φορές, που θέλουμε να χορτάσουμε ένα χαρούμενο και πεινασμένο πλήθος χωρίς πολλά –πολλά τερτίπια και χωρίς πολλές –πολλές φασαρίες. Αυτές ακριβώς τις στιγμές, τα γιουβέτσια και τα ταψιά, ο φούρνος και τα φαγητά που κινούνται στη λογική «όλα σε ένα», είναι μονόδρομος. Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε θητεύσει επιτυχώς στο «ωραίο ψητό της Κυριακής» και έχουμε μνήμες από σπίτια που μοσχοβολούν αρνάκι, κοτόπουλο και χοιρινό, που ψήνονται χωρίς επιτήρηση στο φούρνο, μέσα στο ταψί τους ή στο ωραίο πήλινο γιουβέτσι τους, κερδίζοντας χρόνο και διάθεση για τον μάγειρα ή τη μαγείρισσα του σπιτιού. Βρίθει από υπέροχες συνταγές αυτού του είδους η παραδοσιακή μας κουζίνα, με το κλασικό αρνί στο φούρνο με πατάτες και το μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και από πίσω ν' ακολουθούν ένα σωρό λιμπιστικές μεγάλες μαγειρεψιές… Αυτήν την εβδομάδα, και καθώς ο χειμώνας στην πραγματικότητα μόλις αρχίζει, σας προτείνουμε φαγητά, που τα σηκώνει ο καιρός και που σχεδόν εκλιπαρούν για μια παρέα καλόφαγη και καλόπιοτη να τα απολαύσει!