Υλικά
1 ½ κ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μικρές μερίδες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ κ. κ. χόρτα για πίτα (παπαρούνες, μυρώνια, καυκαλίθρες, πικραλίδες, κλπ.)
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Τους ρίχνουμε αλάτι και τα τρίβουμε να μαραθούν. Τα στύβουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι τη μέση του φαγητού. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα χόρτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν το νερό τους, να μαλακώσουν και να γίνει τελείως το κρέας.
Α.Τ.