Follow us

Μαγειρεύοντας με βασιλικό

Μαγειρεύοντας με βασιλικό

Στα καθ΄ημάς, ο βασιλικός είναι συνώνυμος με το καλοκαίρι, με ιδιαίτερη θέση στις αυλές, στις θρησκευτικές τελετές και στη δημοτική ποίηση, πλην όμως, με μικρή παρουσία έως σχετικά πρόσφατα στην κουζινική μας παράδοση. Όπου ο βασιλικός παραμερίζεται για χάρη άλλων αρωματικών χόρτων όπως ο μαϊντανός, η ρίγανη, το θυμάρι και ο άνηθος. Τις δύο –τρεις τελευταίες δεκαετίες πάντως, κάτω από την επιρροή της μαγειρικής παγκοσμιοποίησης που έκανε, μεταξύ άλλων, και το ιταλικό πέστο Genovese κοινό τόπο στη μαγειρική μας, ο βασιλικός εμφανίζεται όλο και συχνότερα στα καλοκαιρινά πιάτα μας, τουλάχιστον όσα φλερτάρουν με την ιταλική γαστρονομία (αν και ο βασιλικός κρατάει γερή θέση και στην ασιατική κουζίνα). Εδώ, προτείνουμε κάποιες συνταγές με τον βασιλικό ως ένα από τα βασικά συστατικά. Αν τις δοκιμάσουμε, ίσως η γεύση που προσφέρει ο βασιλικός, του δώσει μια μόνιμη θέση σαν αρωματική παρουσία όχι μόνο στο μπαλκόνι μας αλλά και στις κατσαρόλες μας.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;