
Δεν ανήκουν στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα οι σύνθετες σάλτσες για τα ψάρια. Και είναι φυσικό, αφού τα μεσογειακά μας ψαράκια είναι νόστιμα από φυσικού τους και το μόνο που χρειάζονται για παρέα είναι το κλασικό λαδολέμονο -ίσως με λίγη ριγανίτσα. Όχι πως «μεγάλες σάλτσες» όπως η ολαντέζ, η νορμάντ, η ταρτάρ, δεν προσθέτουν νοστιμιά και ενδιαφέρον στα ψητά, τα βραστά και στα τηγανητά ψάρια. Κάθε άλλο. Εδώ όμως, θα ασχοληθούμε με ήσσονος σημασίας σαλτσούλες, πιο εύκολες, πιο απλές, πιο ρουστίκ, που δεν διεκδικούν το χαρακτηρισμό του κλασικού, έχουν όμως τη χάρη τους και την ικανότητα να δίνουν τον τόνο του διαφορετικού, που χρειαζόμαστε κάποιες φορές στα καθημερνά μας πιάτα.