Follow us

Μαγειρευτά με φρέσκα κρεμμυδάκια

Μαγειρευτά με φρέσκα κρεμμυδάκια

Συνήθως χρησιμοποιούμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σαν αρωματικό χόρτο και όχι σαν κύριο υλικό. Όμως, τόσο η υφή τους όσο και η φρέσκια γεύση τους, τα κάνει ικανά να σταθούν ως κύριο υλικό μαζί με κρεατικά, θαλασσινά ή ψαρικά, αβγά και τυριά. Φυσικά, όλα τα κλασικά ανοιξιάτικα αρωματικά βότανα και χορταρικά –άνηθος, μαϊντανός, μυρώνια, δυόσμος, καυκαλήθρες- τους ταιριάζουν απόλυτα. Ταιριάζουν, επίσης, ωμά σε μια σαλάτα μαζί με φρέσκια ντομάτα και σκόρδο ή σε μια σαλάτα με φακές, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού ή σε μια σαλάτα με καλαμαράκια κονσέρβας, ξερό κρεμμύδι, μαϊντανό ή άνηθο, ελαιόλαδο, λεμόνι και μπούκοβο.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;