Follow us

Kροκέτες -μεζές παντός καιρού

Kροκέτες -μεζές παντός καιρού

Τραγανές. Αυτό είναι που λατρεύουμε στις κροκέτες. Το λέει και το όνομά τους άλλωστε: croquer θα πει στα γαλλικά τραγανίζω. Φτιάχνονται από οτιδήποτε έχουμε πρόχειρο -λαχανικά, ψάρι, κοτόπουλο, όλα ψιλοκομμένα, που ενώνονται με πατάτα πουρέ ή μπεσαμέλ και νοστιμίζουν με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα. Το τραγανό εξωτερικό “παλτουδάκι” τους φτιάχνεται με αλλεπάλληλα μπάνια πρώτα σε αλεύρι, μετά σε χτυπημένο αβγό και μετά σε ψίχουλα. Τηγανίζονται λίγες - λίγες σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και αυτό είναι όλο. Οι κροκέτες μπορούν να σερβιριστούν όπως είναι σαν μεζές για ποτό ή μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με κάποια κρύα σάλτσα -μουστάρδα, μαγιονέζα, σος ταρτάρ- ή κάποια salsa, τη διάσημη γαρνιτούρα από τη Νότιο Αμερική -ψιλοκομμένα λαχανικά ωμά ή βρασμένα αρτυμένα με λίγο ξύδι ή λεμόνι ή ελάχιστο ελαιόλαδο ή και σόγια ή ό,τι άλλο μας εμπνέει. Οι κροκέτες είναι παντός καιρού. Μαζί με μια σαλάτα γίνονται ένα ωραίο γεύμα ή μόνες τους συμμετέχουν σε ένα σερί μεζέδων. Αρέσουν πολύ και στα παιδιά.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;