Follow us

Αρνάκι μαριναρισμένο στη γάστρα (των Μανώλη Γαρνέλη, Θανάση Βασίλαινα)

Αρνάκι μαριναρισμένο στη γάστρα (των Μανώλη Γαρνέλη, Θανάση Βασίλαινα)

Υλικά

1 κ. αρνίσιο κρέας (χεράκι)
Για τη μαρινάδα
4 κ.σ. μουστάρδα Dijon
6 -7 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
6 -7 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
5 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο κλωνάρι σέλερι κομμένο σε ροδέλες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Φλούδα από 1 λεμόνι ακέρωτο
500 ml λευκό ξηρό κρασί
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα το αρνάκι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη, βάζουμε επάνω ένα βάρος για να μένει το αρνάκι καλυμμένο από τη μαρινάδα και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 4-5 ώρες, γυρίζοντας το κρέας μια φορά.
Αφαιρούμε τις φλούδες από το λεμόνι και τοποθετούμε σε γάστρα το αρνάκι με τη μαρινάδα. Αν δεν έχουμε γάστρα, χρησιμοποιούμε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200ο C, μέχρι το αρνάκι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, κλείνουμε τη γάστρα ή τυλίγουμε ολόκληρο το ταψί καλά με διπλό αλουμινόχαρτο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο C και σιγοψήνουμε για 5 – 6 ώρες, μέχρι να μελώσει το κρέας. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τη γάστρα ή ξεσκεπάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τον χυμό από ένα λεμόνι. Αφήνουμε για λίγο το κρέας να ξεκουραστεί, το βγάζουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε. Βάζουμε μέσα στη γάστρα ή στο ταψί τις πατατούλες με τη φλούδα τους, αφού τις έχουμε πλύνει καλά και τις ψήνουμε 40 λεπτά ή μέχρι να κοκκινήσουν. Τις σερβίρουμε μαζί με το κρέας.

Α.Τ.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.