Follow us

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματάκια, σκόρδο, μυζήθρα και δεντρολίβανο

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με ντοματάκια, σκόρδο, μυζήθρα και δεντρολίβανο

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
250 γρ. ντοματάκια βελανίδια
250 γρ. μυζήθρα φρέσκια ανάλατη
6 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ντοματάκια στα δύο κατά μήκος και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Χωρίζουμε τη μυζήθρα με το πιρούνι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Βάζουμε τα σπαγγέτι να βράζουν και προσθέτουμε στο τηγάνι με το σκόρδο τα ντοματάκια και το δεντρολίβανο, αλατίζουμε, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν λίγο. Σουρώνουμε γρήγορα τα σπαγγέτι, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το καυτό περιεχόμενο του τηγανιού (ελαιόλαδο, ντοματάκια, σκόρδο). Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μυζήθρα και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

A.T.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…