Follow us

Βλίτα, το χορταρικό του καλοκαιριού

Βλίτα, το χορταρικό του καλοκαιριού

Από όλα τα χόρτα, τα βλίτα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο ελληνικό καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα ζιζάνιο (φυτρώνει με... δική του πρωτοβουλία ανάμεσα σε άλλες καλλιέργειες) και αυτό σημαίνει ότι φυτρώνει πολύ εύκολα κι αν υπάρχει ένας μικρός κήπος μπορούμε να έχουμε βλίτα όλο το καλοκαίρι. Συνήθως, τρώμε τα βλίτα βραστά με ξύδι (πιο σπάνια με λεμόνι) και ελαιόλαδο. Θα ήταν αδικία, όμως, αν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος, αφού γίνονται υπέροχα τσιγαριαστά και ταιριάζουν πολύ ωραία μαγειρεμένα κυρίως με ψάρια, αλλά και δευτερευόντως με κρέας. Αν και κάνουν πολύ καλή παρέα με το σκόρδο, αξίζει να τα δοκιμάσουμε μαγειρεμένα με τζίντζερ, με μπαχαρικά ή να τα κάνουμε πιλάφι ή να τα συνδυάσουμε με παντζαρόφυλλα -άλλο ένα χορταρικό που το επισκιάζει η δυναμική ρίζα του παντζαριού. Εδώ, θα βρείτε τέτοιες συνταγές -και μια συνταγή για βλίτα σε πίτα μαζί με χοιρινό. Συνταγή για βλίτα τσιγαριαστά θα βρείτε εδώ εδώ και άλλη μια συνταγή για βλίτα της Κεφαλονιάς με κρέμα από σκόρδο εδώ.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;