Follow us

Βλίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και τζίντζερ

Βλίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και τζίντζερ

Υλικά

Υλικά

500 γρ. βλίτα

4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κ.σ. σόγια

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μήκος 5 εκ.σε μεγάλο αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ½ φλ.

νερό και σιγοβράζουμε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να σωθεί το υγρό.

Προσθέτουμε 5 κ.σ σησαμέλαιο και τους σιναπόσπορους, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς.

Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα βλίτα.

Μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη σόγια, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το φαγητό να χλιάνει και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.