Υλικά
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
100 γρ. κολοκυθάκι τριμμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αβγά
4 φέτες τυρί έμενταλ ή τσένταρ ή γκούντα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
Ντομάτα, μαρούλι ή σαλάτα, αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδια σε φέτες ή αβοκάντο
Εκτέλεση
Βάζουμε το κολοκυθάκι σε σουρωτήρι με ένα βάρος επάνω, να βγάλει τα νερά του. Τηγανίζουμε το μπέικον σκέτο, σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μπέικον, το κολοκυθάκι και πιπέρι. Πλάθουμε τέσσερα μπέργκερς και τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα. Χωρίζουμε τα ψωμάκια στα δύο και τα ψήνουμε στη σχάρα με την κομμένη μεριά προς τα κάτω. Τηγανίζουμε τα αβγά αφήνοντας τον κρόκο όσο απαλό ή σφιχτό θέλουμε. Βάζουμε επάνω σε κάθε μισό ψωμάκι όποιο συνδυασμό από τις γαρνιτούρες μας αρέσει (ντομάτα, μαρούλι, σαλάτα, αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδια σε φέτες, αβοκάντο) και ακουμπάμε το μπέργκερ. Το καλύπτουμε με ένα τηγανητό αβγό, αλατίζουμε τον κρόκο και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Σερβίρουμε αμέσως.
A.T.