Υλικά
1 φλ. ρύζι καρολίνα
1 μικρό τρυφερό λάχανο κομμένο σε μέτριες λωρίδες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε ροδέλες
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
250 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κύμινο
500 ml ζωμός λαχανικών
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βγάλει το άρωμά του το κύμινο. Προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό των λαχανικών και το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μόνο μια φορά. Αποσύρουμε από την εστία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα. Έπειτα από 10' είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με καλό ψωμί ψημένο και μια αλοιφή, όπως η τυροκαυτερή.
A.T.