Follow us

Μαρουλοσαρμάδες

Μαρουλοσαρμάδες

Υλικά (για 2 άτομα)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
60 γρ. ρύζι Καρολίνα
40 γρ. καβουρμάς ψιλοκομμένος
30 ml ξηρό λευκό κρασί
8 φύλλα από μαρούλι (κλασικό)
2 κλωνάρια άνηθο
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
30 γρ. μανιτάρια διάφορα
30 γρ. πρόβειο γιαούρτι
1 αβγό
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μπλανσάρουμε* τα φύλλα του μαρουλιού για 5 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και τα μεταφέρουμε σε κρύο νερό. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το ρύζι και τον καβουρμά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε 80 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του άνηθου. Μοιράζουμε τη γέμιση στα φύλλα και τα τυλίγουμε. Τακτοποιούμε κυκλικά τους μαρουλοσαρμάδες σε μικρή κατσαρόλα, τους καλύπτουμε με ζωμό λαχανικών, βάζουμε επάνω ένα πιάτο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά. Τους μοιράζουμε σε πιάτα. Κρατάμε στην άκρη τον ζωμό τους. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια, προσθέτουμε τον ζωμό από τους μαρουλοσαρμάδες, φτιάχνουμε το αβγολέμονο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στα μανιτάρια. Αφήνουμε τα μανιτάρια αβγολέμονο να χλιάνουν λίγο, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και το πρόβειο γιαούρτι χωρίς την πέτσα και χτυπημένο με το πιρούνι για να αφρατέψει, και περιχύνουμε τους μαρουλοσαρμάδες.
*”Μπλανσάρισμα” είναι το ζεμάτισμα των φύλλων ή των λαχανικών για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά σε νερό που βράζει.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Olive Garden".

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.