Follow us

Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Η παραδοσιακή ταβέρνα στο ισόγειο του ξενώνα "Γαλαξίας" προσφέρει σχεδόν το πανόραμα της μετσοβίτικης και γενικότερα της ηπειρώτικης κουζίνας: χειροποίητες πίτες, τραχανάς, κεφτέδες με πράσα, γίδα βραστή, κυνήγι, αλλά και το περίφημο μετσοβίτικο κοντοσούβλι και κοκορέτσι.

Η Μετσοβίτικη κουζίνα του “Γαλαξία”

Από το 1987, που ξεκίνησε να λειτουργεί η ταβέρνα και μέχρι σήμερα, μαγειρεύει η άξια μαγείρισσα κ. Ελένη Μαυρογεώργου κι αυτό κάτι λέει για τη σταθερότητα της γεύσης και της ποιότητας του φαγητού. Πολύ καλής ποιότητας ντόπια κρεατικά, και μια συλλογή με όλα τα μετσοβίτικα τυριά, που συμπληρώνουν το μενού. Η αφοσίωση της ταβέρνας στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας εκφράζεται και στη φροντισμένη wine list, που περιλαμβάνει όλα τα κρασιά του μετσοβίτικου οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το χειμώνα, τα τραπέζια στρώνονται γύρω από το τζάκι, στη σάλα με τη ρουστίκ διακόσμηση, ενώ ο κατάλογος εμπλουτίζεται με κυνήγι και πιάτα με άγρια μανιτάρια.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;