Follow us

Κατημέρια

Κατημέρια

Υλικά

Για τη ζύμη
800 γρ. αλεύρι καλαμποκίσιο
200 γρ. αλεύρι σταρένιο
250 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
150 γρ. προζύμι ή 30 γρ. μαγιά
Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
Κατσικίσιο τυρί τριμμένο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε το προζύμι και το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα σκεπασμένη. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το ραντίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε σε μακριά λωρίδα σαν «φυτίλι» και το τυλίγουμε εσωτερικά να γίνει ένα μεγάλο κουλούρι. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να γίνει πλατύ. Τηγανίζουμε τα κατημέρια σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους.

*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλιας" στον Έμπωνα Ρόδου.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.