Υλικά
(για 4 άτομα)
8 λεπτά χοιρινά σκαλοπίνια περίπου 60-70 γρ. το καθένα
1 γεμάτο ποτήρι κρασιού Μαρσάλα
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
2 φυλλαράκια δάφνης
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τις φέτες του κρέατος να απλώσουν, τις αλατίζουμε, βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις αλευρώνουμε, τινάζοντας το πολύ αλεύρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι που να τις χωράει όλες και τηγανίζουμε λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος του κρέατος. Ρίχνουμε τότε το κρασί και 2 φύλλα δάφνης και ψήνουμε ακόμη 2'-3' ώστε να εξατμιστεί το κρασί και να σχηματίσει μια ελαφρά πηχτή σάλτσα. Αφήνουμε τα σκαλοπίνια μερικά λεπτά στο τηγάνι και σερβίρουμε. Ταιριάζουν με πουρέ πατάτας ή μικρές πατάτες στο φούρνο με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, δάφνη και κρεμμύδι. Ταιριάζουν, ακόμα με λαχανικά ψητά.