Υλικά:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
100γρ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 καψουλάκι βανιλίνης
200γρ. αφέψημα μαύρου τσαγιού (σκέτο ή με κάποιο άρωμα, αν θέλουμε)
100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα, ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα όλα τα υλικά, προσθέτοντας το τσάι στο τέλος. Ετοιμάζουμε έναν χυλό, τον οποίο ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλειμμένο με βούτυρο. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε σε μπολ, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, γιατί είναι ρευστή στο εσωτερικό, δεν κόβεται σε κομμάτια. Ιδανικά, συνοδεύεται από παγωτό βανίλια.