Follow us

Υγρή σοκολατόπιτα με μαύρο τσάι

Υγρή σοκολατόπιτα με μαύρο τσάι

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
100γρ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 καψουλάκι βανιλίνης
200γρ. αφέψημα μαύρου τσαγιού (σκέτο ή με κάποιο άρωμα, αν θέλουμε)
100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα, ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα όλα τα υλικά, προσθέτοντας το τσάι στο τέλος. Ετοιμάζουμε έναν χυλό, τον οποίο ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλειμμένο με βούτυρο. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε σε μπολ, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, γιατί είναι ρευστή στο εσωτερικό, δεν κόβεται σε κομμάτια. Ιδανικά, συνοδεύεται από παγωτό βανίλια.

Επίσης...

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…