Follow us

Κορμός με σοκολάτα και μαρόν γκλασέ

Κορμός με σοκολάτα και μαρόν γκλασέ

υλικά

για το παντεσπάνι:
60 γρ. αλεύρι φαρίνα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά πολύ φρέσκα
για τη γέμιση κρέμας:
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γρ μαρόν γκλασέ
για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
500 ml νερό
3 κ.σ. κονιάκ ή Κουαντρό (προαιρετικά)
για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη και 3-4 μαρόν γκλασέ

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Τοποθετούμε σταθερά ένα βαθύ μπολ σε μπαιν μαρί και βάζουμε μέσα τα αβγά με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη (ή με μίξερ χειρός) μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσουν. Βγάζουμε τότε το μπολ από το μπαιν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει τελείως το μείγμα. Αφήνουμε το αλεύρι να πέσει στο μείγμα μέσα από σουρωτήρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενωθεί. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα φύλλο για ψήσιμο από σιλικόνη (ή σε χαρτί ψησίματος σε ταψάκι) σε πάχος 5 χιλ. και σχήμα ελαφρώς παραλληλόγραμμο. Ψήνουμε για 10' περίπου. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το ξεκολλάμε και το ακουμπάμε σε ελαφρώς υγρή καθαρή πετσέτα κουζίνας. Το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας (γκανάς): βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και κατόπιν τη ρίχνουμε στη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να πάρει η γκανάς μια απαλή υφή σαν της μαγιονέζας. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μαρόν γκλασέ. Βάζουμε το νερό σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη να βράσει μερικά λεπτά, μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε αν θέλουμε στο σιρόπι 2-3 κ.σ. κονιάκ ή Κουαντρό. Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και το ακουμπάμε σε πιατέλα. Το ραντίζουμε με το σιρόπι. Απλώνουμε στην επιφάνεια τα 2/3 της κρέμας σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τα κομμένα μαρόν γκλασέ. Τυλίγουμε απαλά το παντεσπάνι με την κρέμα σε ρολό και το μεταφέρουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε τις δύο άκρες λοξά και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα. Σχηματίζουμε ραβδώσεις με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μαρόν.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.