Follow us

Κορμός με σοκολάτα και μαρόν γκλασέ

Κορμός με σοκολάτα και μαρόν γκλασέ

υλικά

για το παντεσπάνι:
60 γρ. αλεύρι φαρίνα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά πολύ φρέσκα
για τη γέμιση κρέμας:
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γρ μαρόν γκλασέ
για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
500 ml νερό
3 κ.σ. κονιάκ ή Κουαντρό (προαιρετικά)
για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη και 3-4 μαρόν γκλασέ

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Τοποθετούμε σταθερά ένα βαθύ μπολ σε μπαιν μαρί και βάζουμε μέσα τα αβγά με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη (ή με μίξερ χειρός) μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσουν. Βγάζουμε τότε το μπολ από το μπαιν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει τελείως το μείγμα. Αφήνουμε το αλεύρι να πέσει στο μείγμα μέσα από σουρωτήρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενωθεί. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα φύλλο για ψήσιμο από σιλικόνη (ή σε χαρτί ψησίματος σε ταψάκι) σε πάχος 5 χιλ. και σχήμα ελαφρώς παραλληλόγραμμο. Ψήνουμε για 10' περίπου. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το ξεκολλάμε και το ακουμπάμε σε ελαφρώς υγρή καθαρή πετσέτα κουζίνας. Το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας (γκανάς): βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και κατόπιν τη ρίχνουμε στη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να πάρει η γκανάς μια απαλή υφή σαν της μαγιονέζας. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μαρόν γκλασέ. Βάζουμε το νερό σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη να βράσει μερικά λεπτά, μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε αν θέλουμε στο σιρόπι 2-3 κ.σ. κονιάκ ή Κουαντρό. Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και το ακουμπάμε σε πιατέλα. Το ραντίζουμε με το σιρόπι. Απλώνουμε στην επιφάνεια τα 2/3 της κρέμας σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τα κομμένα μαρόν γκλασέ. Τυλίγουμε απαλά το παντεσπάνι με την κρέμα σε ρολό και το μεταφέρουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε τις δύο άκρες λοξά και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα. Σχηματίζουμε ραβδώσεις με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μαρόν.

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.