Follow us

Μους λεμονιού

Μους λεμονιού

Yλικά για 5 άτομα

2 μεγαλούτσικα ζουμερά λεμόνια ακέρωτα
150 γρ. ζάχαρη
3 ολόφρεσκα αβγά
20 γρ. κορν φλάουερ
20 γρ. φρέσκο βούτυρο
20 ml νερό

Παρασκευή

Χωρίζουμε προσεκτικά τα αβγά και κρατάμε χωριστά τα ασπράδια. Βάζουμε τους κρόκους σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το νερό. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα που χρειαζόμαστε. Στη συνέχεια τα στύβουμε και περνάμε το χυμό από σουρωτήρι. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα και βάζουμε το μείγμα να πήξει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει μόλις να τρεμουλιάζει (δεν αφήνουμε να βράσει). Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το βούτυρο (σχεδόν λυωμένο), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο μείγμα, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με κουτάλι, να ενσωματωθεί, χωρίς να χάσει τον όγκο της. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια ή αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με πολύ λεπτά φετάκια λεμονιού ή λάιμ, ή σπιρτάκια από το κίτρινο της φλούδας. Μπορούμε, ακόμα, να τη σερβίρουμε μέσα σε λεμονόκουπες (θα χρειαστούμε ανάλογα λεμόνια όσο γίνεται ισομεγέθη).
Σημ. η μους μπορεί να γίνει και με λάιμ (θα χρειαστούν 3-4 λάιμ, ανάλογα με το μέγεθος).

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.