Yλικά για 5 άτομα
2 μεγαλούτσικα ζουμερά λεμόνια ακέρωτα
150 γρ. ζάχαρη
3 ολόφρεσκα αβγά
20 γρ. κορν φλάουερ
20 γρ. φρέσκο βούτυρο
20 ml νερό
Παρασκευή
Χωρίζουμε προσεκτικά τα αβγά και κρατάμε χωριστά τα ασπράδια. Βάζουμε τους κρόκους σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το νερό. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα που χρειαζόμαστε. Στη συνέχεια τα στύβουμε και περνάμε το χυμό από σουρωτήρι. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα και βάζουμε το μείγμα να πήξει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει μόλις να τρεμουλιάζει (δεν αφήνουμε να βράσει). Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το βούτυρο (σχεδόν λυωμένο), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο μείγμα, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με κουτάλι, να ενσωματωθεί, χωρίς να χάσει τον όγκο της. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια ή αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με πολύ λεπτά φετάκια λεμονιού ή λάιμ, ή σπιρτάκια από το κίτρινο της φλούδας. Μπορούμε, ακόμα, να τη σερβίρουμε μέσα σε λεμονόκουπες (θα χρειαστούμε ανάλογα λεμόνια όσο γίνεται ισομεγέθη).
Σημ. η μους μπορεί να γίνει και με λάιμ (θα χρειαστούν 3-4 λάιμ, ανάλογα με το μέγεθος).