Follow us

Μους λεμονιού

Μους λεμονιού

Yλικά για 5 άτομα

2 μεγαλούτσικα ζουμερά λεμόνια ακέρωτα
150 γρ. ζάχαρη
3 ολόφρεσκα αβγά
20 γρ. κορν φλάουερ
20 γρ. φρέσκο βούτυρο
20 ml νερό

Παρασκευή

Χωρίζουμε προσεκτικά τα αβγά και κρατάμε χωριστά τα ασπράδια. Βάζουμε τους κρόκους σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το νερό. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα που χρειαζόμαστε. Στη συνέχεια τα στύβουμε και περνάμε το χυμό από σουρωτήρι. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα και βάζουμε το μείγμα να πήξει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει μόλις να τρεμουλιάζει (δεν αφήνουμε να βράσει). Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το βούτυρο (σχεδόν λυωμένο), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο μείγμα, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με κουτάλι, να ενσωματωθεί, χωρίς να χάσει τον όγκο της. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια ή αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με πολύ λεπτά φετάκια λεμονιού ή λάιμ, ή σπιρτάκια από το κίτρινο της φλούδας. Μπορούμε, ακόμα, να τη σερβίρουμε μέσα σε λεμονόκουπες (θα χρειαστούμε ανάλογα λεμόνια όσο γίνεται ισομεγέθη).
Σημ. η μους μπορεί να γίνει και με λάιμ (θα χρειαστούν 3-4 λάιμ, ανάλογα με το μέγεθος).

Επίσης...

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.