Υλικά
320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος
3 μήλα (όχι ξυνόμηλα)
3 αβγά
1 λεμόνι, το χυμό
70 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη (περ. 10 γρ.)
μια τσιμπιά αλάτι
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο για προθέρμανση στους 200ο. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και στύβουμε αμέσως επάνω το λεμόνι. Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι και προσθέτουμε τα μήλα. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε, τέλος, την κρέμα γάλακτος και το λάδι και "διπλώνουμε" να ενωθούν, αποφεύγοντας να δουλέψουμε πολύ το μείγμα. Μοιράζουμε σε φορμάκια για μάφιν (αν θέλουμε χάρτινες θηκούλες) γεμίζοντας κατά τα 3/4 και ψήνουμε επί 15'-20', μέχρι να τα δούμε να έχουν φουσκώσει και ροδίσει, αλλά να διατηρούνται μαλακά. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο ενός τη λάμα μαχαιριού, που πρέπει να βγεί καθαρή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στις φόρμες τους.