Follow us

Γλυκές μπουκιές

Γλυκές μπουκιές

Εποχή κερασμάτων και ευκαιρία να δοκιμάσουμε να τα φτιάξουμε στο σπίτι, όχι μόνο γιατί κερδίζουμε χρήματα, αλλά και γιατί τα δικά μας θα έχουν προσωπική σφραγίδα και σίγουρα ποιοτικά υλικά. Μιλάμε για μικρά κεράσματα, που συνήθως έχουν σαν βασικό υλικό τη σοκολάτα και αρέσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Τα περισσότερα γίνονται πανεύκολα και γρήγορα, μερικά, μάλιστα, μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά, διασκεδάζοντας. Τα ίδια, κλεισμένα σε κομψά μεταλικά κουτιά, μπορούν να γίνουν όμορφα προσωπικά δώρα. Αν θέλετε να πετύχετε την τέλεια γεύση, αναζητήστε τα καλύτερα υλικά και κυρίως τη σοκολάτα. Η καλή bitter κουβερτούρα έχει περιεκτικότητα σε κακάο πάνω από 60%, γι' αυτό συμβουλευτείτε το πίσω μέρος της συσκευασίας. Ακόμα καλύτερα, προμηθευτείτε μια καλή ποικιλία επώνυμης κουβερτούρας από ζαχαροπλαστείο (π.χ. Valrhona). Tο καλό φρέσκο βούτυρο και το κακάο επίσης μετράνε στη γεύση.

Updated: 02/12/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/12/14

Επίσης...

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Περισσότερα από

Γλυκό

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.