Follow us

Chocolate stories

Chocolate stories

Ποια τροφή συνδέεται στη σκέψη μας αυτόματα με τον έρωτα; Οι περισσότεροι θα σκεφτούν τη σοκολάτα. Υπάρχει μια αιτία σ΄αυτό. Ονομάζεται β-φαινυλαιθυλαμίνη, περιέχεται στο κακάο και έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες -απλουστευμένα θα λέγαμε ότι απελευθερώνει ντοπαμίνη στο κέντρο ηδονής του εγκεφάλου. Τώρα, αν η ελάχιστη ποσότητα αυτής της ουσίας που απορροφά ο οργανισμός μας από τη σοκολάτα αρκεί για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, είναι ένα θέμα, αλλά δεν θέλουμε να σας το χαλάσουμε. Πέρα απ' όλα, τη σοκολάτα την τρώμε γιατί μας αρέσει, γιατί έχει απολαυστική υφή και υπέροχη γεύση. Αυτό αρκεί για να τη συνδέσουμε με την αγάπη και τον έρωτα. Είναι το πρώτο πράγμα που θα βάλεις στο τραπέζι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μπροστά στον (την) αγαπημένο σου. Σοκολάτα, λοιπόν. Αν δεν θέλετε να αρκεστείτε σε ένα σοκολατάκι ή ένα γλυκό ζαχαροπλαστείου, η πρότασή μας είναι να φτιάξετε ένα εύκολο σοκολατένιο γλυκό, που μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις αν συνδυαστεί με λίγη σαντιγί, ένα παγωτό κρέμα, λίγα κόκκινα φρούτα, μια φρουτένια σάλτσα. Η σοκολάτα είναι από μόνη της μεγαλείο, δεν έχει ανάγκη από πολλά-πολλά. Ταιριάζει με διάφορα υλικά, από φρούτα και αλκοόλ μέχρι ξηρούς καρπούς, καυτερό τσίλι, κρέμες και παγωτά. Η ποιότητα της κουβερτούρας θα φανεί στη γεύση του γλυκού.

Updated: 03/11/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/01/18

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.