Follow us

Φράουλες…

Φράουλες…

Τις βλέπω καιρό τώρα στην αγορά, κάθε χρόνο και νωρίτερα, μου φαίνεται. Δεν τις αγόραζα, περιμένοντας ν' αποκτήσουν χυμούς. Και τώρα ακόμα, μέσα Απρίλη, δεν είναι στου φουλ της εποχής τους, αλλά ποιος αντιστέκεται και για πόσο… Η φράουλα είναι φρούτο φτιαγμένο για γλυκό, είναι από μόνο του γλυκό (απλά πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη, στο ψυγείο, μέχρι ν' αφήσει εκείνο το μαυλιστικό σιρόπι). Έχει εμπνεύσει μοναδικά γλυκίσματα, σαν την Πάβλοβα ή τη fraisalia, ταιριάζει και με κρέμες και με σοκολάτα, αγαπάει ως γνωστόν τη σαμπάνια, αλλά είναι και ταπεινή, αφού της αρκεί λίγη σαντιγί για να μαγέψει τον ουρανίσκο μας.
Αν βρούμε μικρές τις προτιμάμε, είναι νοστιμότερες. Τις θέλουμε ώριμες, αλλά όχι υπερώριμες -για να τις διατηρήσουμε δυο-τρεις μέρες στο ψυγείο-, κρουστές και γιαλιστερές, με έντονη μυρωδιά. Αν τις αγοράσουμε συσκευασμένες σε πλαστικό κουτάκι, προσέχουμε να είναι γερές αυτές που βρίσκονται στον πάτο. Δεν τις καθαρίζουμε, παρά μόνο τη στιγμή της κατανάλωσης ή της χρήσης σε γλυκό. Φράουλες σε σαλάτα; Ταιριάζουν πολύ με πράσινα λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι, εσκαρόλ…) και το βαλσαμικό ξίδι αναδεικνύει τη γεύση της. Εδώ, όμως, μιλάμε για γλυκά: τάρτα, σαρλότ, τσίζκεϊκ, επιδόρπιο σε ποτήρι… Όλα υπέροχα.

Updated: 17/05/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 14/04/15

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.