Follow us

Πουτίγκα με τσουρέκι, Cointreau και σάλτσα πορτοκαλιού

Πουτίγκα με τσουρέκι, Cointreau και σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά

3 κ.σ. σταφίδα ξανθιά
1/2 φλ. cointreau ή grand marnier
1/3 φλ. ανθόμελο
1 φλ. γάλα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ. τσουρέκι* χωρίς την κρούστα
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού
1 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κ.σ. cointreau ή grand marnier
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν στο cointreau ή στο grand marnier για δύο ώρες. Στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό. Χτυπάμε μαζί τα αβγά, το μέλι, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το cointreau ή στο grand marnier που κρατήσαμε από το στράγγισμα των σταφίδων. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας 250 ml και μοιράζουμε τις μισές σταφίδες. Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες, σε μέγεθος που θα ταιριάζει στα φορμάκια. Μοιράζουμε από πάνω τις υπόλοιπες σταφίδες και σκεπάζουμε με άλλη μια φέτα τσουρέκι. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αβγά –μέλι –γάλα -κρέμα γάλακτος -cointreau (ή grand marnier) και αφήνουμε τα φορμάκια να μείνουν για 4 –5 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ταψί με νερό, που θα φθάνει μέχρι τη μέση τους. Ψήνουμε για 30 –40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να μείνουν 10 λεπτά, πριν ξεφορμάρουμε.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού: Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματισθούν κορφές. Ανακατεύουμε μέσα το cointreau ή το grand marnier, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε τις πουτίγκες και σερβίρουμε.
*Αντί για τσουρέκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πανετόνε ή κέικ βανίλιας ή μπριος ή ότι άλλο γλυκό ψωμοειδές έχουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Γλυκό

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.