Follow us

Τα δικά μας δημητριακά πρωινού

Τα δικά μας δημητριακά πρωινού

Το μούσλι, ο πρόγονος των σημερινών δημητριακών πρωινού, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Ελβετό γιατρό Maximilian Bircher Benner (1867-1939), που πίστευε θερμά στις θεραπευτικές ιδιότητες της υγιεινής διατροφής και υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση της για τη θεραπεία των ασθενών του, στην κλινική που διηύθυνε. Το μούσλι του καινοτόμου γιατρού, δεν είχε καμία σχέση με τα σημερινά δημητριακά πρωινού, που περιέχουν ξερά φρούτα, ζάχαρη, σοκολάτα και λοιπά, αλλά ήταν κάτι πολύ πιο απλό και λιτό, με το φρέσκο μήλο να είναι ένα βασικό συστατικό του. Όπως και να είναι, πάντως, φτιάχνοντας μόνοι μας τα δημητριακά μας, ελέγχουμε σχεδόν απόλυτα την ποιότητα των υλικών, φτιάχνουμε τους συνδυασμούς που μας αρέσουν γευστικά και έχουμε σημαντική οικονομία.
Η διαδικασία είναι απλούστατη και είτε προτιμήσουμε να ψήσουμε τα δημητριακά μας μαζί με ένα γλυκαντικό είτε προτιμήσουμε να ανακατέψουμε άψητα τα δημητριακά με τους ξηρούς καρπούς και τα ξηρά φρούτα, το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μια πολύ νόστιμη και υγιεινή βάση για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Οι συνταγές που προτείνουμε είναι απλώς ενδεικτικές και αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα μπαχαρικά (κανέλα, καρδάμωμο, μοσχοκάρυδο), αρωματικά βότανα (δεντρολίβανο, τριμμένο γλυκάνισο), οποιοδήποτε ξερό φρούτο ή ξερό καρπό ή σπόρο μας αρέσει, σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα και οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία (ζάχαρη λευκή ή καστανή, μέλι, μελάσσα, σιρόπι από καλαμπόκι, σιρόπι από γλυκά του κουταλιού). Ακόμα, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιοήσουμε λιπαρή ουσία για την granola που ψήνουμε στο φούρνο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με βούτυρο ή μαργαρίνη (χρησιμεύουν για να γίνουν τραγανά τα δημητριακά) με ένα ασπράδι αβγού χτυπημένο, με το οποίο θα ανακατέψουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς.

Updated: 30/01/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/01/16

Επίσης...

Είπε κανείς... cheesecake;

Φτιάξε κι εσύ τις τρεις εύκολες συνταγές για cheesecake που σου προτείνουμε και απόλαυσε το αγαπημένο γλυκό.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

Γλυκό

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Δροσερό καλοκαίρι σε κουτάλι: Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού & καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα γλυκά μας τα θέλουμε δροσερά, φρουτένια και ελαφριά.

Πάντα υπάρχει χρόνος για τηγανίτες

Εύκολες και πεντανόστιμες, οι τηγανίτες είναι το καλύτερο γλυκό για τη λιγούρα σου κι εμείς σου προτείνουμε τρεις εκδοχές τους.

Σοκολατένιες τρούφες: Μικρές μπουκιές απόλαυσης

Το τέλειο γλυκό για σοκολατόφιλους – φτιαγμένο με μόνο δύο βασικά υλικά.

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.