Follow us

Κέικ καρότου vegan

Κέικ καρότου vegan

Yλικά

2 φλ. καρότα ξυσμένα
2¼ φλ. αλεύρι (η μισή ποσότητα αλεύρι σπελτ ή φάρο ή ντίνκελ και μισή ποσότητα αλεύρι για όλες τις χρήσεις) 3 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
3 κ.γ τριμμένη κανέλα
1 γερή πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γ αλάτι
1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο
1 κ.γ καστανή ζάχαρη
1 φλ. γάλα αμυγδάλου
2 δόσεις βανιλίνη
1 φλ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. ηλιέλαιο ψυχράς εκθλίψεως

Για την επικάλυψη:
1 φλ. κάσιους ανάλατα μουσκεμένα όλη τη νύχτα σε νερό
¼ φλ. γάλα αμυγδάλου
¼ φλ. μέλι
2 κ.σ. ηλιέλαιο ψυχράς εκθλίψεως
1 δόση βανιλίνη
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε με ηλιέλαιο και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 23 εκ. Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Κόβουμε το μήλο σε κομμάτια και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά με το 1 κ.γ. ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τη μαρμελάδα μήλο, το γάλα αμυγδάλου, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν βγει καθαρή η λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού, που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στο ταψί για 10 λεπτά και το γυρίζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα κάσιους. Δουλεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης στο μπλέντερ στη μεγάλη ταχύτητα για 1 –2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα πολύ λείο μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό και δυσκολευόμαστε να το δουλέψουμε προσθέτουμε λίγο γάλα αμυγδάλου ακόμα. Σκεπάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στη 1 ώρα. Αλείφουμε το κέικ με την κρέμα. Αν περισσέψει κέικ, το φυλάμε στο ψυγείο.

Α.Τ.

Επίσης...

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Περισσότερα από

Γλυκό

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Crumbl Cookies: Πώς φτιάχνουμε τα πιο viral μπισκότα

Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπισκότα στο σπίτι, εδώ θα βρείτε μερικές από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της Crumbl, για να απολαύσετε αυτήν την εμπειρία και στη δική σας κουζίνα.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Φτιάχνουμε βασιλόπιτα!

Δείτε εντός τρεις συνταγές για το αγαπημένο κέικ των Χριστουγέννων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.