Follow us

Πανακότα με γάλα καρύδας και limoncello

Πανακότα με γάλα καρύδας και limoncello

Υλικά για 6-8 άτομα

800 ml κρέμα καρύδας (από κουτί)
200 ml γάλα πλήρες
3 κ.σ. limoncello
¾ φλ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας των 2 γρ./το ένα ή 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Limoncello για γαρνιτούρα

Eκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ένα ταψάκι με κρύο νερό να την καλύπτει και την αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη σε σκόνη την ρίχνουμε σε λίγο καυτό νερό και την ανακατεύουμε συνεχώς και σχολαστικά να διαλυθεί τελείως (είναι πολύ σημαντικό να μην μείνουν αδιάλυτοι κόκκοι). Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα καρύδας, το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το limoncello, τη ζελατίνη σε φύλλα στυμμένη ή τη διαλυμένη ζελατίνη σκόνη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα απολύτως ομοιογενές μείγμα. Βρέχουμε 6 -8 μπολάκια, τα τινάζουμε να φύγει το περισσό νερό και μοιράζουμε την κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα και ρίχνουμε –αν θέλουμε, λίγο limoncello από πάνω.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.