Υλικά για 6-8 άτομα
800 ml κρέμα καρύδας (από κουτί)
200 ml γάλα πλήρες
3 κ.σ. limoncello
¾ φλ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας των 2 γρ./το ένα ή 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Limoncello για γαρνιτούρα
Eκτέλεση
Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ένα ταψάκι με κρύο νερό να την καλύπτει και την αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη σε σκόνη την ρίχνουμε σε λίγο καυτό νερό και την ανακατεύουμε συνεχώς και σχολαστικά να διαλυθεί τελείως (είναι πολύ σημαντικό να μην μείνουν αδιάλυτοι κόκκοι). Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα καρύδας, το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το limoncello, τη ζελατίνη σε φύλλα στυμμένη ή τη διαλυμένη ζελατίνη σκόνη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα απολύτως ομοιογενές μείγμα. Βρέχουμε 6 -8 μπολάκια, τα τινάζουμε να φύγει το περισσό νερό και μοιράζουμε την κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα και ρίχνουμε –αν θέλουμε, λίγο limoncello από πάνω.
Α.Τ.